Renee vd Heijden Femke Schriks

Geplaatst door & opgeslagen onder MD Meijel.

Afgelopen januari bereikte ons het ontzettend leuke nieuws dat het duo Renée en Femke Nederland gaat vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen. Deze worden gehouden van 5 tot en met 8 oktober in Topsportcentrum te Almere.

Het duo Renée van der Heijden en Femke Schriks zijn samen met instructrice Emmy van Bree dit spannende traject ingegaan. Emmy van Bree heeft als deelnemer al eens mogen deelnemen aan een EK en weet dus hoe het reilt en zeilt op zo’n kampioenschap. Renée van der Heijden is de dochter van Marlie van der Heijden–Kessels. Marlie is zelf jarenlang binnen MD actief geweest. Femke Schriks heeft nog 2 oudere zussen die beiden ook lid zijn van MD.

Doordat de dames voor Nederland uitkomen maken ze deze gehele periode deel uit van de Nederlandse equipe. Dat houdt in dat ze met de 125 Nederlandse deelnemers in hetzelfde hotel slapen, gezamenlijk ontbijten en met de bus naar en van de hal pendelen voor soundcheck, repetities en optreden.

Het duo heeft er nogal wat verplichte trainingen en wedstrijden opzitten. Ook hebben beide dames het Internationaal Level 1 moeten behalen, wat is gelukt!

Renée en Femke zullen in Almere met hun verjaardagsshow optreden. Hiermee zijn ze in de afgelopen 2 jaar al Limburgs en Nederlands kampioen geworden.

Nog zo’n kleine twee weken te gaan en dan is het zover!

 

Op maandag 2 oktober zal MD het duo en haar instructrice uitzwaaien: 19.00 uur in d’n Binger.

 

Veel Succes Dörskes !!!